Норвегія поділиться досвідом ефективного співробітництва з ЄС

4 Березня 2015 22:56

images (1)Як повідомляє  сайт ОДА, про це говорив Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Йон Элведал Фредріксен під час зустрічі у Дніпропетровській облдержадміністрації.

При цьому Йон Элведал Фредріксен зауважив, що Норвегія не є членом ЄС, однак є учасником Шенгенської угоди, а тому цей досвід може бути корисним Україні.
Також він додав, що Норвегія є донором гуманітарної допомоги Україні, а також допомагає внутрішньо переміщеним особам з Донецької та Луганської областей, що актуально для Дніпропетровщини.
Сьогодні Дніпропетровська область стала прифронтовою зоною, регіоном, який дивиться з оптимізмом у майбутнє і робить все для того, щоб зберегти мир.

Норвегія надає істотну фінансово-технічну допомогу Україні, реалізовуючи низку проектів у багатьох сферах, як спільно з європейськими та міжнародними інституціями (РЄ, ОБСЄ, ЄБРР, НАТО), так і безпосередньо через співпрацю дипломатичних представництв країн з норвезькими та українськими державними установами і організаціями, органами місцевого самоврядування, а також неурядовими громадськими організаціями.

Джерело: сайт ОДА