Литовські бізнесмени передали Дніпропетровщині карету «швидкої» та 58 тис грн на лікування поранених

5 Березня 2015 15:35

_1_142556105782827-4290«Мерседес Спринтер» переданий для користування обласній лікарні імені Мечникова. Також на лікування поранених, які перебувають в лікарні ім. Мечникова, литовська сторона передала 58 тис грн. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

Таке рішення було прийняте правлінням «Українсько-литовського бізнес-клубу» в м. Київ, Посольством Литовської Республіки в Україні та Почесним консульством Литовської Республіки в м. Дніпропетровськ.

Дніпропетровщина є прифронтовим регіоном. Щодня сюди привозять поранених. Безумовно, швидкість і комфорт доставки їх до лікарні мають важливе значення. Завдяки цьому авто, яким поповнився парк «швидких», буде врятовано не одне життя наших захисників.

Реанімаційний автомобіль оснащений спеціально облаштованими місцями для препаратів та інструментів, є електроживлення, портативні носилки, пневматичний стіл, освітлення для реанімаційних маніпуляцій, кисневе забезпечення, кондиціонування, телефон з виходом на супутник та зв’язок з водієм. Під час доставки пораненого до медзакладу лікарі зможуть проводити в реанімобілі нескладні операції.

Як зазначив голова «Українсько-литовського бізнес-клубу» Андрюс Венскунас, Литва як ніхто розуміє ситуацію, яка відбувається в Україні. «На наше переконання, лікарі – це перші люди, які можуть врятувати життя пораненим. Тому такий автомобіль буде дуже корисним Дніпропетровщині», – додав він.

Почесний консул Литовської Республіки у м. Дніпропетровську Віталій Півняк наголосив, що передача сучасної «швидкої» допомоги – це яскраве підтвердження тієї підтримки, яку надає Литва українському народу в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність.

На сьогодні лікарня ім. Мечникова прийняла на лікування більше 1100 солдатів АТО. Тут проводяться найскладніші операції пораненим у боях героям.

Джерело: сайт ОДА