Жителів Дніпропетровщини запрошують обстежитися на глаукому

10 Березня 2015 22:25

imagesГлаукома – це захворювання очей, що характеризується підвищеним внутрішньоочним тиском. Ігнорування цього недугу призводить до сліпоти. Проте раннє його виявлення та адекватне лікування дозволяють людині зберегти зорові функції. Саме тому так важливо проводити профілактичні обстеження. 11 березня з 10.00 до 15.00 у ТЦ «Материк» та 12 березня у ТЦ «Славутич» проходитимуть акції з безкоштовного вимірювання внутрішньоочного тиску.

Як розповідає сайт ОДА, про це під час прес-конференції повідомив директор Дніпропетровської обласної офтальмологічної лікарні Валерій Сердюк.
«Виявити глаукому достатньо складно. Інколи люди навіть не помічають, що починають втрачати зір, і раптом, коли в око потрапляє піщинка, пацієнт розуміє, що більше не бачить одним оком, – сказав Валерій Сердюк. – Частіше на глаукому страждають люди, які ведуть малорухливий спосіб життя, у яких низький артеріальний тиск».
Валерій Сердюк розповів, що наразі на Дніпропетровщині на диспансерному обліку знаходиться понад 17,5 тис пацієнтів з глаукомою. При лікуванні цієї хвороби застосовуються дороговартісні, проте ефективні препарати. Завдяки їх використанню, вдалося знизити показник виходу на інвалідність через втрату зору. На Дніпропетровщині частина хворих на глаукому отримує їх безкоштовно завдяки обласній програмі «Здоров’я населення Дніпропетровщини». Зокрема, планується, що у цьому році буде придбано 602 упаковки такого препарату.

Джерело: сайт ОДА,