Дніпропетровськ отримує безпрецедентну прозорість бюджетної звітності – Сергій Жуков

12 Березня 2015 22:56

th_gerbДніпропетровська міська рада в ході чергової 62 сесії 11 березня ухвалила рішення про внесення змін про створення Інтернет-порталу Дніпропетровської міської ради. Була визначена інформація, яка є обов’язковою для розміщення у відкритому доступі. Це рішення одноголосно підтримали 77 депутатів міськради, які були присутні на сесії.

Про це інформагентству «Придніпров’я» розповів автор проекту даного рішення, депутат міської ради (фракція «Блок Петра Порошенко – Солідарність») Сергій Жуков.

Відтепер кожен з 29 департаментів та управлінь міськвиконкому, а також кожне з майже 200 комунальних підприємств повинні звітувати в режимі он-лайн про всі надходження і витрати. Згідно з проектом рішення, звітувати перед громадськістю тепер мають не лише виконком, а кожен розпорядник коштів окремо. Ми ухвалили безпрецедентне рішення, яке є  першим серед інших міських рад в Україні,  підкреслив депутат.

Сергій Жуков розповів, що на Інтернет-порталі інформація буде надаватися за 38 напрямками діяльності міськвиконкому, також передбачені жорсткі терміни її розміщення та дисциплінарна відповідальність керівників департаментів та комунальних підприємств у разі порушень. До прийняття такого рішення чимало зусиль доклали активісти ГО «Громадянський контроль Дніпропетровськ», з якими ми проведи значну роботу з аналізу та узагальнення інформації щодо проблем контролю за рухом бюджетних коштів, зауважив депутат.

Нещодавно Верховна Рада ухвалила дуже важливий для подолання системної корупції в органах влади закон «Про відкритість використання публічних коштів». На думку депутата, рішення Дніпропетровської міської ради є логічним продовження законодавчого забезпечення курсу реформ та викорінення корупції та марнотратства бюджетних коштів в органах місцевого самоврядування. Громадськість Дніпропетровська отримала потужну зброю для захисту інтересів територіальної громади, контролю діяльності влади, підкреслив Сергій Жуков.