Депутати від БПП обговорили з представниками ОБСЄ розширення інвестицій і створення эвропейського бюро о ТБ для протистояння російській пропаганді

24 Березня 2015 21:29

1Припинення війни на Донбасі, розширення інвестицій ЄС в Україні, використання можливостей обласних телерадіокомпаній для створення європейського бюро ТБ для протидії російській пропаганді. Про це йшлося на зустрічі депутатів Дніпропетровської облради від «Блоку Петра Порошенка« Солідарність» Гліба Пригунова і Владислава Романова з представниками ОБСЄ, членами Європарламенту з Німеччини та Португалії.

Депутати облради розповіли, що за останніми даними соцопитувань для 86% жителів Дніпропетровської області зараз найважливіше настання миру і завершення війни в Україні. Вони відзначили, що зараз необхідна жорстка позиція світової спільноти щодо конфлікту, розширення допомоги ЄС та спільні програми з реабілітації постраждалих у зоні АТО військових, працевлаштування переселенців і т. д.

«Сьогодні є локальні результати допомоги країн ЄС, наприклад, будівництво модульного містечка для переселенців, переданого Німеччиною. Все це зараз потихеньку починає працювати. Але для посилення ефекту нам необхідні спільні державні програми, які б вирішували виникаючі питання, але це слідство. Якщо буде жорстка позиція світових та європейських політиків щодо конфлікту, посилені санкції, Україна отримає зброю, перекрито кордон з Росією, ці питання будуть швидко вирішені», – зазначив Гліб Пригунов.

У свою чергу член Європарламенту з Німеччини, представник ОБСЄ Майкл Гахлер зазначив, що в Європі є чітке розуміння того, хто агресор, а хто жертва.

«Євросоюз ухвалив рішення продовжити санкції щодо Росії і об’єднати їх з виконанням Мінських домовленостей», – сказав він.

«Більшість жителів Португалії підтримують Україну, і вважають, що Україна в цьому конфлікті жертва і люди тут борються за демократію. Ми приїхали побачити і сказати у себе, що потрібно боротися з проросійською пропагандою», – зазначила член Європарламенту з Португалії, представник ОБСЄ Анна Гомес.

Депутати облради також висловили побажання розглянути можливість ЄС розширити інвестиційну програму в Україні, яка повинна бути спрямована на виконання пріоритетних технологічних конкурентоспроможних галузей. Зокрема, у спільних проектах Єврокосмосу з ДП «Південний машинобудівний завод», на створення робочих місць для переселенців, на надання технічної та консультативної допомоги для учасників АТО, які планують створювати свій бізнес.

«Наші народні депутати доклали значних зусиль, щоб уряд почав погашення боргів на цьому підприємстві. Там  російською пропагандою ситуація була доведена до стану бунту. Якщо ЄС запросить ПМЗ в космічну програму, якщо прийдуть гроші на підприємство, то можна сказати, що люди будуть бачити шлях до ЄС », – зазначив Владислав Романов.

Для боротьби з путінською пропагандою депутати облради пропонують створення європейського бюро телеканалів на території України.

«Пропонуємо створення європейського бюро телеканалів, щоб Європа бачила, що твориться на Донбасі, як живе Дніпропетровськ, що відбувається в сім’ях переселенців, як дають землю солдатам. Щоденні репортажі європейських каналів розповідали б про це. Такі ж бюро потрібно відкрити в Харківській, Донецькій, Запорізькій та інших областях. Тоді Європа отримуватиме інформацію з першоджерела», – підкреслив Владислав Романов.