Дніпропетровські донори здали для поранених бійців три тисячі літрів крові

16 Червня 2015 10:16

З початку військових дій кількість донорів збільшилася в 1,5 рази

segodnya.ua

segodnya.ua

У Дніпропетровськ за час проведення військових дій на Донбасі доставили більше півтори тисячі поранених бійців. Кількість донорів в області збільшилася в 1,5 рази. Дніпропетровці здали близько трьох тисяч літрів крові для поранених військових.

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, завдяки донорській крові медикам вдалося врятувати 500 бійців.

“Якщо в 2013 році ми приймали 45 тисяч донорів, то в 2014 році ця кількість збільшилася на 20 тисяч. Кров для поранених здали 6,5 тисяч людей. Це дозволило врятувати життя 500 бійців”, – говорить головлікар Дніпропетровської обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк.

Днями четверо жителів Дніпропетровської області отримали посвідчення та нагрудні знаки “Почесний донор України”. “Був присутній на заході і єдиний в країні почесний-донор Герой України, житель Дніпропетровська Володимир Ніколаєв. Сьогодні на станції він здав кров в 701-ий раз”, – повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Зазначимо, тільки за вихідні в Дніпропетровську обласну лікарню ім. Мечнікова доставили 11 поранених бійців. Військових також беруть у військовому госпіталі, очному центрі і 2-й міськлікарні. Всього в Мечникова допомогли 1400 бійцям.

Нагадаємо, після військових дій в Мар’їнці дніпропетровські медики закликали всіх небайдужих здавати донорську кров для постраждалих на Донбасі бійців. З 4 червня всі відділення Дніпропетровської обласної станції переливання крові беруть донорський матеріал незалежно від резусу і групи крові.

 

Джерело: Сегодня