На Дніпропетровщині відкрили ще один українсько-польський центр

2 Липня 2015 13:00
gorod.dp.ua

gorod.dp.ua

Другий в області українсько-польський центр відкрили у Дніпродзержинську. Вже з вересня тут навчатимуть мові, культурі та традиціям сусідньої країни.

«Перший такий центр відкрито у травні у Дніпропетровську. Це один з етапів міжнародної програми «Наука двох народів». Її було засновано департаментом освіти спільно з обласною польською громадою ще 2 роки тому. За цей час різними пільговими програмами державного навчання у Польщі скористалися понад 200 студентів Дніпропетровщини», – повідомила заступник директора департаменту освіти і науки ОДА Любов Кравченко.

На базі таких центрів абітурієнти можуть скласти мовний іспит і вступити до будь-якого державного вишу у Польщі, отримавши при цьому приємний бонус – знижку на навчання.

Такою можливістю вже скористалася мешканка Дніпродзержинська, етнічна полька Інеса Ожеховська. Дівчина вступила до польського університету Яна Павла ІІ, де вивчатиме управління і ведення туристичного бізнесу.

«Завдяки українсько-польському центру у Дніпропетровську мені було легше вступити до омріяного закордонного вишу. Та після завершення навчання я збираюся повернутися назад. Незважаючи на те, що я етнічна полька, все одно вважаю, що Україна – моя країна», – каже Інеса.

Організатори українсько-польських центрів передбачають різні програми навчання. Здобувати нові знання безкоштовно зможуть етнічні поляки та діти з малозабезпечених сімей.

Більш детальну інформацію щодо того, як влаштуватися на мовні курси, можна дізнатися в обласному департаменті освіти за телефоном: (056) 770-68-00.

Джерело: gorod.dp.ua