Митці готують новий погляд на Дніпропетровськ

25 Липня 2015 08:00
cultprostir.ua

cultprostir.ua

З 7 по 12 вересня у Дніпропетровську відбудеться фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва в міському просторі «Конструкція».

Проект звертається до фізичного та уявного образу Дніпропетровська, відкриває новий погляд на його особливості та підвищує ступінь уваги до спільного: простору, відповідальності, майбутнього. Фестиваль поєднує теми містобудови та соціокультурного розвитку, ставить на меті пожвавлення діалогу навколо творчих потреб людини, яка живе в умовах постіндустріального та пострадянського міста. Фестиваль супроводжуватимуть дискусії, презентації та воркшопи з українськими та закордонними фахівцями у сфері медіа-арту, нових технологій в мистецтві та креативної урбаністики.

«В Дніпропетровську є достатньо численне комьюніті зацікавленних людей. Це здебільшого постійна публіка мистецьких галерей, арт-центрів, студенти художніх вузів та невелика група митців і музикантів. Після тогорічного фестивалю Конструкція було багато позитивних відгуків від активної молоді міста, гостей міста-учасників та від тих, хто спостерігав за фестивалем в інтернеті. Взагалі ситуація змінюється, дуже повільно, але ми бачимо інтерес і прагнення активних мешканців Дніпропетровська допомагати фестивалю», − розповів Cultprostir Андрій Палаш, один із засновників заходу.

Джерело: cultprostir.ua