Де і коли можна полювати в Дніпропетровську

31 Липня 2015 08:00
lesovod.org.ua

lesovod.org.ua

З 1 серпня в Дніпропетровську стартує сезон полювання. Ось тільки в самому місті мисливських угідь немає, постріляти можна лише за межами обласного центру.
«Полювання починається з 18:00, до цього часу – жодного пострілу. Цього року полювання не почнеться в Покровському, Межівському та Петропавлівському районах, тому що вони межують з Донецькою областю. У Дніпропетровську немає офіційних мисливських угідь, але є місця, які за характеристиками підпадають під місця, де може здійснюватися полювання. У нас створені групи з представників територіальних відділів міліції, природоохоронних органів, які проводитимуть рейдові заходи. Особливо під час відкриття сезону. Ми вже знаємо, де полюють браконьєри. Це можуть бути Олександрівські плавні на Самарі, Таромський і Самарський рибгоспи, а також плавні Дніпра. Мисливські угіддя можуть розташовуватися тільки за межами міста і в сільських районах », – зазначив В’ячеслав Берендеїв.

З 1 серпня розпочинається сезон полювання, який триватиме до 30 грудня 2015 року. Це термін для полювання на качок, курочку водяну, лисок, куликів, диких голубів, гусей; на пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя «під постріл». Полювати можна в суботу, неділю і середу, а для мисливців-власників собак додатковий день полювання – четвер. А на пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя «під постріл» – усі дні тижня.

З 18:00 1 серпня по 29 листопада триватиме полювання на перепілку.

З 3 жовтня по 30 грудня – сіру куріпку, фазана.

З 24 жовтня по 27 грудня – на диких парнокопитних тварин (колективне та облавне полювання). Полювання в суботу та неділю.

З 24 жовтня по 17 січня – на самця кабана та молодняк. Полювання в суботу та неділю.

З 15 листопада по 17 січня – на зайця-русака. Полювання в неділю.

З 3 жовтня по 28 лютого – на лисицю, єнотовидного собаку, вовка. Полювання в суботу та неділю.

Перелік документів, необхідних для полювання:

мисливський квиток;
дозвіл на вогнепальну зброю;
контрольна картка з урахуванням убитої дичини;
ліцензія;
паспорт на мисливську собаку.
Довідка:

Всього в Дніпропетровську зареєстровано 25813 власників зброї та спецзасобів. З них власників мисливської зброї 16723 осіб, у яких в користуванні 23,5 тис. одиниць мисливської вогнепальної збро