У Дніпропетровську зникає льодовий Палац спорту

6 Серпня 2015 13:43
mtrk.com.ua

mtrk.com.ua

Знаменита ДЮСШ спортклубу “Метеор” з фігурного катання, де за минулі десятиліття виховано багато майстрів, чемпіонів різного рівня, в тому числі першу олімпійську чемпіонку незалежної України Оксану Баюл, “наказала довго жити”. Нагадаємо, що крім Оксани, там виросли також ще дві знамениті наші землячки – чемпіонки Олімпійських ігор у парному катанні Тетяна Навка і Тетяна Волосожар.

Головна причина зникнення ДЮСШ зі спортивної карти Дніпропетровська – відсутність льоду для тренувань. В зв’язку з передбачуваним тоді проведенням в нинішньому, 2015 році чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих команд пару років тому льодовий Палац спорту “Метеор” був поставлений на реконструкцію (і сьогодні там залишилася одна “оболонка” – стіни та стеля). Зник, природно, і великий тренувальний каток. Таким чином, школа виявилася в положенні безробітного і по суті вже зникаючого господаря – Південмашу.

Як повідомили нам у департаменті молоді та спорту облдержадміністрації, зараз завершуються останні виплати зарплати тренерам, і школа перестане існувати де-юре.

Частина тренерів і близько півсотні юних фігуристів переведені у комунальну ДЮСШ із зимових видів спорту за Льодовій арені на Червоному Камені (де тепер займається в загальній складності близько 250 фігуристів і 120 хокеїстів). Частина хлопців розкидані по орендних ковзанок (“Лавини”, ” Мост-сіті). І нескладно передбачити, що в недалекому майбутньому нових чемпіонів великого рангу Дніпропетровську чекати не доводиться.