Дніпропетровський планетарій розробляє проект «Територія науки»

12 Серпня 2015 15:14

 

culture.dp.ua

culture.dp.ua

Дніпропетровський планетарій розробляє проект «Територія науки». Сьогодні з напрацюваннями проекту представники планетарію поділилися у міській раді. «Із п’яти планетаріїв, які працюють в Україні, Дніпропетровський є унікальним, не лише своєю будівлею, творчими ідеями, а й тим, що є закладом культури, який фінансується коштом міського бюджету. Разом з тим, наш планетарій дуже багато розробляє цікавих ідей для того, щоб бути самоокупним.

За останні півтора роки планетарій, долучаючи молодь, запустив багато наукових проектів, зокрема, це наукова лабораторія по вивченню астрономічних процесів, розвитку таких наук як фізика, хімія. Загалом в рік планетарій відвідують близько 20 тисяч людей, більшість з них це діти. Це пізнавальний науковий центр для розширення світогляду і міська влада виділятиме кошти у вигляді грантів на реалізацію творчих проектів по розвитку планетарію», – зазначила заступник міського голови Ірина Зайцева.

За словами директора планетарію Сергія Лінговського, на сьогодні колектив планетарію працює над проектом «Територія науки». «Сьогодні розглядаємо розвиток планетарію у новій якості – як музей природничих наук, з-поміж іншого це освоєння нових енергетичних технологій, фізичних дослідів, космічних досліджень. Окрім того, в рамках проекту пропонується улаштувати у планетарії дитячий міні-експериментальний центр. Усіх небайдужих закликаємо долучитися до реалізації проекту», – додав Сергій Лінговський.
Дніпропетровський планетарій працює з 1968 року.