На Дніпропетровщині знайшли немовля, яке викинули на вулицю в мороз

31 Грудня 2015 12:12

bУ Кривому Розі на ганку приймального відділення гінекології близько 18:00 лікар виявив синю сумку, а в ній – немовля, загорнуте в зелену ковдру. Після огляду, лікарі встановили, що народилася дівчинка доношеною, вагою 2,8 кг.

Про це повідомляє місцевий телеканал ТРК «Рудана».

Якби ще якийсь час новонароджена дитина не потрапила на очі медикам, то сталося б непоправне через переохолодження або травми, які могли заподіяти немовляті бродячі пси.

На щастя, дівчинка здорова, красива, добре їсть і спить, як і належить новонародженим. Відучора за нею дивляться фахівці педіатричного відділення першої дитячої лікарні.

«Хто володіє інформацією про маму, яка могла народити цю дівчинку 27 грудня, просять надати інформацію до Служби у справах дітей Центрально-Міського райвиконкому або у відділення поліції Центрально-Міського району. Велике прохання, хто не може виховувати, якісь складні умови життя має, принесіть дитину в приміщення медичного закладу, дитячого або пологового будинку і не піддавайте дітей небезпеці », – прокоментувала завідувачка педіатричного відділення міської дитячої лікарні №1 Валентина Костарева.

Медики також не виключають, що породілля могла бути в стресовому стані, у важкому становищі або просто неповнолітньою дівчиною. У горе-мами ще є можливість повернути дитину, в чому зацікавлені і медики, і органи опіки.

«Вона повинна звернутися до органів у справах дітей в Центрально-Міському райвиконкомі і надати про себе інформацію. Дитина може виховуватися в повноцінній сім’ї і отримувати материнську ласку і тепло », – додала Валентина Костарева.