Почалася реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання

5 Січня 2016 12:19

imagesСьогодні, 5 січня, розпочалася реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Вона триватиме до 30 січня. Подати заявку на участь у пробному тестуванні можна на сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, повідомляють у департаменті освіти і науки облдержадміністрації.
«Пробні тести максимально схожі на завдання основної сесії ЗНО. Така репетиція дозволяє кожному абітурієнту випробувати свої сили, потренуватися, навчитися розраховувати час і долати стрес », – зазначила начальник управління середньої школи департаменту освіти і науки ОДА Валентина Середнев.
Пробне тестування з української мови та літератури пройде 2 квітня. Потренуватися здавати один з інших предметів – історію України, математику, біологію, географію, фізику, хімію, англійська, німецька, іспанська, російська або французьку мови – можна буде 9 квітня.
Для того, щоб зареєструватися на пробне ЗНО, зайдіть на сайт Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти – http://dneprtest.dp.ua. Виберіть рубрику «Пробне ЗНО-2016» і пройдіть просту реєстрацію. Інформацію про місце і час пробного іспиту можна знайти на цьому ж порталі в «Особистому кабінеті учасника пробного ЗНО» з 12 березня.
Цього року правила проведення зовнішнього незалежного тестування знову змінені. Абітурієнтів чекає ще один обов’язковий іспит – з математики або історії України. Також ліквідували різнорівневі профільні тести.