У Дніпропетровську охоронець продуктового магазину працював з відкритою формою туберкульозу

1 Лютого 2016 13:57

b012qtw0_640_360У Дніпропетровську виявлені випадки захворювання на відкриту форму туберкульозу – у співробітника мережі оптики і в охоронця продуктової торговельної мережі.

Про це на прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНІПРО» повідомив начальник ГУ СЕС у Дніпропетровській області Андрій Кондратьєв.

«Де жителі Дніпропетровська можуть заразитися туберкульозом. Зафіксовані випадки в одній з мереж по продажу оптики, людина контактувала з п’яти співробітниками свого магазину і нескінченною кількістю клієнтів цього магазину. Тобто в лікувальній мережі працювала людина з відкритою формою туберкульозу, роботодавець не стежив за станом здоров’я своїх співробітників. Ще один  факт був зафіксований в одній з торгових мереж. На сьогоднішній момент туберкульоз не вибирає соціальне становище і достаток людини. Про це говорять приклади, де ми безпосередньо контактуємо з відкритою формою туберкульозу. Це приклади халатності роботодавців », – сказав Андрій Кондратьєв.

Також начальник ГУ СЕС у Дніпропетровській області нагадав, що ознаки туберкульозу проявляються в слабкості, періодичній лихоманці, температурі, втраті ваги, постійних застудах, причини яких пацієнтові невідомі.