Томенко офіційно вийшов з фракції “Блок Петра Порошенка”

2 Лютого 2016 12:48

site-tomenkoСпікер парламенту Володимир Гройсман оголосив заяву народного депутата Миколи Томенка про вихід із фракції “Блок Петра Порошенка”.

Нагадаэмо, 25 грудня 2015, після прийняття держбюджету, Микола Томенко заявив, що прийняв рішення покинути фракцію “Блок Петра Порошенка”.

“Зрозуміло, що за такий бюджет і антисоціальні законопроекти, якими призупинено дію абсолютної більшості соціальних та гуманітарних програм, зафіксованих у 37 законах, я не голосував. За таких обставин я прийняв рішення вийти з фракції БПП і, відповідно, зі складу проурядової коаліції”, – сказав Томенко журналістам у парламенті.

Микола Томенко – депутат Верховної Ради IV-VIII скликань. Вперше був обраний в 2002 році від партії Віктора Ющенка “Наша Україна”. У 2006 році перейшов в Блок Юлії Тимошенко. Покинув партію “Батьківщина” влітку 2014 року, після чого балотувався на осінніх виборах до Ради за списком “Блоку Петра Порошенка” під №8.

Після виходу Миколи Томенка у фракції ББП налічується 137 народних депутатів, “Народний фронт” – 81, “Опозиційний блок” – 43, “Самопоміч” – 26, “Радикальна партія” – 21, “Батьківщина” – 19, група “Відродження” – 23, група “Воля народу” – 20, позафракційні – 51.