Дніпропетровський планетарій запрошує на чайну церемонію і казку про дракончика

4 Лютого 2016 12:35

1375221581_msm_7_planetariumДнепропетровскій планетарій запрошує жителів та гостей міста на чайну церемонію. Про це розповів директор Дніпропетровського планетарію Сергій Лінговскій на прес-конференції в медіа-центрі «ДНІПРО ПОСТ».

Цієї неділі, 7 лютого, в Дніпропетровську презентують спільну з Донецьким планетарієм програму.

«Ідея провести спільну програму з Донецьким планетарієм народилася кілька років тому, задовго до подій, що відбуваються на сході сьогодні. Наші молоді лектори придумали ідею, образи, сценарієм, розкадрування. Але технічні можливості Дніпропетровського планетарію не дозволили створити програму, це 35 тисяч кадрів. Донецький планетарій має хороші комп’ютерні можливості для створення повнокупольних програм. Це казка про дракончика, який шукає свою зірку », – розповів директор планетарію.

Чайна церемонія пройде за методом ЛУ Юй – людини, що вперше описав цей процес. Буде заварюватися чай пуер – це пресований чорний і зелений чай. Все це буде супроводжуватися зображенням на куполі планетарію.

Крім чайної церемонії і нової програми гостей планетарію чекають різноманітні майстер-класи та виставка східних атрибутів. Об 11:00 та 13:00 у планетарії покажуть казку про дракончика, і о 15:00 відбудеться чаювання під зірками.