Дистанційно розлучитися чи одружитися: до 2020 року українці замінять паспорти на електронні, – Аваков

10 Лютого 2016 18:16

screenshot_26_jpg_resize_650x410Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про можливість повної заміни внутрішніх паспортів українців на електронні протягом чотирьох років (до 2020 року) в разі прийняття необхідного законопроекту. Про це він сказав в ході звіту уряду на засіданні комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, передає РБК-Україна.

“Я дуже вас прошу прийняти в другому читанні законопроект №3224 … це дозволить цей паспорт (електронний) видавати не тільки 16-річним, як ми зараз видаємо, а й видавати дорослим … Якщо все йде за нашою програмою, то в протягом 4 років повністю буде завершена програма заміни паспортів нинішніх на паспорта електронні, якщо ви цього бажаєте “, – сказав Аваков, зазначивши що заміна є добровільною.

Він підкреслив, що електронний паспорт стане дуже зручним інструментом дистанційного контакту.

“Аж до того, що зможете одружитися дистанційно або розлучитися”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада має намір уточнити перелік документів, які посвідчують особу, підтверджують громадянство України або спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого. Відповідний в проекті закону №3224 “Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України” в першому читанні за основу підтримали 238 депутатів Ради.

Джерело: rbc.ua