Криміналісти навчили комп’ютер виявляти домашніх тиранів

1 Березня 2016 12:11

podrostok_izbivaet_muzhchinuКриміналісти навчили комп’ютер обчислювати домашніх тиранів Криміналісти з Пенсільванського університету розробили алгоритм, який дозволяє передбачити, чи зробить повторний злочин людина, яка раніше звинувачувався в насильстві по відношенню до членів сім’ї. Передбачається, що представлений підхід може допомогти при винесенні рішення про звільнення обвинуваченого під заставу. Про це повідомило видання Journal of Empirical Legal Studies.
Вчені скористалися даними про понад 28 тисяч випадків домашнього насильства в США на період з 2007 по 2011 рік. У всіх випадках підозрюваним виносили офіційне звинувачення, а потім випускали під заставу. Кримінологи оцінювали поведінку обвинувачених за період в два роки – це максимальний термін очікування суду в США. Всі дані вчені розподілили на три можливих варіанти: відсутність повторного насильства, прояв насильства без заподіяння фізичної шкоди і насильство з заподіянням фізичної шкоди.

У кожному разі кримінологи враховували ряд параметрів, наприклад, життя в криміногенному районі міста, число скоєних злочинцем актів домашнього та іншого насильства на момент арешту, а також кількість різних злочинів, скоєних обвинувачуваним на момент дослідження. Потім вчені скористалися методом «випадкового лісу» – алгоритмом машинного навчання, який дозволяє класифікувати дані. Кримінологи використовували навчальні вибірки з 28 тисячею випадків для того, щоб алгоритм навчився пов’язувати біографію і кримінальну історію злочинця з одним з трьох варіантів.
На другому етапі досліджень кримінологи випробували навчений алгоритм, давши йому розподілити початкові дані за трьома категоріями. Вчених цікавила перша категорія, до якої увійшли обвинувачені, які не повинні були здійснювати повторний злочин. Результат показав, що вона була визначена з точністю до 0,9, тобто тільки 10 відсотків підозрюваних з цієї групи виявлялися рецидивістами. За даними статистики, яку наводять автори в своїй статті, близько 20 відсотків звільнених під заставу здійснювали повторний злочин щодо членів своєї сім’ї. Таким чином, запропонований кримінології метод дозволить знизити число повторних випадків домашнього насильства в два рази.

Джерело: gogetnews.info