60 лікарняних ліжок на 10 тис. населення: в Україні скорочують ліжко-місця

17 Березня 2016 18:53

25828f1c9460 лікарняних ліжок на 10 тис. населення: в Україні скорочують ліжко-місця

Набрав чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 51 від 01 лютого 2016 року, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 22 лютого 2016 за № 269/28399 «Про затвердження Методики щодо забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тис. населення». Про це повідомили у прес-службі МОЗ України.

Згідно з наказом, протягом місяця структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій мають затвердити детальні покрокові плани оптимізації протягом 2016 року ліжкового фонду закладів охорони здоров’я регіону з відповідними фінансовими розрахунками. Структурним підрозділам надається можливість самостійно регулювати кількість лікарняних ліжок для стаціонарного лікування пацієнтів.

У процесі оптимізації слід враховувати структуру та рівень захворюваності і смертності населення регіону, дотримання вимог уніфікованих клінічних протоколів щодо госпіталізації пацієнтів у стаціонар, використання у лікувальному процесі сучасних медичних технологій, а також існуючу мережу закладів охорони здоров’я, їхнє ресурсне забезпечення, якість надання медичної допомоги, територіальні особливості тощо.

Структурні підрозділи з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій мають ухвалити рішення, які б забезпечили оптимальний баланс між економічною ефективністю та якістю й своєчасністю надання медичної допомоги населенню, враховуючи можливість створення спільних між територіальних медичних закладів або відповідних профільних структурних підрозділів. Цей підхід є актуальним у процесі формування та діяльності об’єднань територіальних громад.

Джерело: galinfo.com.ua