У Дніпропетровську проведуть фестиваль «вуличної поезії»

22 Квітня 2016 14:46

_1_14613159199060-AF258 молодих поетів виявили бажання взяти участь у проекті «Нація, що читає». Кращі вірші розмістять на плакатах і афішах в містах області, а їх автори зможуть взяти участь у фестивалі «вуличної поезії». Про це стало відомо під час прес-конференції в ОДА.

Поділитися своєю творчістю виявили бажання 58 студентів, школярів, молодих людей. Кожен учасник повинен був надіслати по 3 власних твори. Вимога – один із віршів повинно бути українською мовою.

«Учасники надсилали нам короткі есе про себе, одна обов’язкова вірш українською і два за бажанням», – розповідає голова Дніпропетровської обласної молодіжної ради Олександр Сірий.

20 кращих творів візьмуть участь у відкритому онлайн-голосуванні, яке стартує вже наступного тижня в соціальних мережах, на сайті департаменту освіти і науки ОДА та сайті молодіжної ради. Ті вірші, які наберуть найбільше голосів в Інтернеті, будуть надруковані на плакатах і розміщені в громадському транспорті і людних місцях в різних містах Дніпропетровщини.

В кінці травня учасники проекту зможуть також взяти участь у фестивалі «Вулична поезія» і прочитати свої твори на центральній площі Дніпропетровська.

Проект «Нація, що читає» стартував в 2015 році. Тоді в громадському транспорті розміщували вірші відомих українських поетів.