Учні Ювілейної ПШ №2 закликають берегти природу

28 Квітня 2016 13:43

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Природа – найцінніше у цьому світі. Краса природи милує наш погляд і заспокоює. Особиво зараз, навесні, коли навколо все квітує і зеленіє.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Людина займає верхню ланку у природі, тому вона зобов’язана берегти навколишній світ. З розвитком прогресу, розширенням міст стає все складніше це робити.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Агітбригади учнів Ювілейної ПШ №2 Дніпропетровського району підготували тематичні виступи про те, що треба робити, щоб наша Земля залишалася гарною і чистою. Діти розповіли, що бережливе ставлення до природи віддячується нам здоров’ям, гармонією, чудовим співом птахів, багатим урожаєм.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Кожна людина від народження тісно пов’язана з природою. Тому її треба берегти.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Але, на жаль, не всі люди це розуміють, і тому забруднюють повітря, озера, ставки, висушують болота, зрубують дерева, а зрубане дерево не поповнить наше повітря киснем, не прихистить влітку від пекучого сонячного проміння.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Школярі закликали насаджувати якомога більше зелених дерев, очищати великі й маленькі річки, підгодовувати диких тварин, не забруднювати повітря. Недарма мудрі люди раніше казали, що за своє життя треба посадити хоча б одне дерево.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Діти розповіли, як доглядають за своїми домашніми тваринами, про те, які квіти ростуть у них вдома, і як вони, разом з батьками, озеленюють територію, на якій живуть.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Якщо хтось вважає, що дари природи існують в необмеженій кількості, то він, без сумніву, помиляється. Дари природи ми повинні раціонально використовувати.
Природа — це величезна книжка, яку треба прочитати і правильно зрозуміти, це дорогоцінний скарб.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Потрібно пам’ятати, що людина не може жити поза природою, і турбуючись про неї, ми робимо краще для себе і для майбутніх поколінь.

Віра Касьянова.

На знімках: юні екологи; екологічна агітбригада учнів 2 – го Г класу з класним керівником Анастасією Салій.