На Дніпропетровщині 30 жінок отримали звання “Мати-героїня”

11 Травня 2016 15:09

14337485841892За материнську мужність, велике серце і внесок у виховання патріотів 30 жінок Дніпропетровської області удостоєні почесного звання «Мати-героїня». Відповідний Указ підписав Президент України Петро Порошенко. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Дніпропетровщина багата на героїчних людей. Це ветерани, бійці АТО, звичайні жінки, які мають в собі силу в нелегкий для країни час виховувати нове покоління. Низько вклоняємося їм за міцність духу, любов і доброту. У героїчні подвиги наших воїнів – часточка душі і серця їх матерів », – зазначив глава регіону Валентин Резниченко.

Нагрудний знак та посвідчення про почесне звання отримали 30 жінок Дніпропетровщини. Серед них – Олена Дієр з села Старі Кодаки Дніпропетровського району. Вона дала життя п’ятьом дітям.

«Коли дітей багато – це тільки в радість. Старшому – 24, молодшому – 9. У нашому будинку не прийнято говорити «не хочу» і «не буду». Діти роботи не цураються і домашні обов’язки їм не в тягар. Коли я займаюся в городі, дочки і син наводять лад в будинку. Разом з чоловіком намагаємося їх виховати не просто здоровими, розумними та успішними. Хочемо, щоб таке ж зерно вони заклали в своїх нащадків. Чим далі ми передамо таку традицію, тим краще виконаємо свою батьківську місію », – міркує багатодітна мати.

На Дніпропетровщині 16 тисяч багатодітних сімей. Почесне звання «Мати-героїня» мають близько 2600 жінок області.