У Дніпрі подружжя збувало фальшиві гроші

27 Травня 2016 11:53

1Незвичну, але не менш важливу справу зробили цими днями працівники сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності, повідомив начальник вказаного підрозділу Сергій Дереза.

Так, під час проведення поліцейськими оперативно-профілактичних заходів, до них звернулася жінка, яка працює на Березинському ринку Дніпра та повідомила, що одна з клієнток придбала у неї полуницю та розрахувалася п’ятисотгривневою купюрою, що має ознаки підробки.

Спільно з поліцейськими Амур-Нижньодніпровського відділення поліцїі, працівники Сьомого управління встановили подружню пару. Чоловік та жінка займалися тим, що збували в обіг підробні гроші. Зокрема на «банкнотах» були нанесені однакові серійні номери.

Трохи згодом спільно з працівниками Управління протидії злочинам у сфері економіки у них вдома було проведено обшук, а також затримано автора фальшивок, у якого вилучили апаратуру, кліше, долари та гривні з ознаками підробки.
Вилучені купюри направлені на експертне дослідження.

Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею 199 Кримінального кодексу України, максимальна санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.