Куди поїхати влітку: Українські курорти дорожчають, а в Єгипті і Туреччині обвал цін

30 Травня 2016 12:54

ttВітчизняні курорти, за словами експертів, в цьому сезоні подорожчають на 20-30%.

Так, за словами менеджера з продажу столичної турфірми Володимира Ломачук, попит на Карпати продовжує зростати, але, починаючи з минулого року, ціни там помітно зросли. “Це пов’язано з великим попитом, будуються все нові котеджі і навіть цілими термальними зонами”. Також вартість поїздки злетіла вгору через подорожчання ж / д квитків і зростання тарифів на “комуналку”, що позначається на вартості проживання. “У цьому році готелі підняли ціни в середньому на 20%, ціна на паливо для автобуса теж зросла. Таким чином поїздки подорожчали на 25-30%. Наприклад, зараз 2-3 денну подорож не тільки в Карпати, але і в інші регіони Україна, обійдеться в 2-4 тис. грн, в той час як в минулому році вона коштувала 1,5-2,5 тис. “, – розповів нам менеджер туроператора по організації внутрішнього туризму Максим Шитий.

Через таких вітчизняних цін, за словами експертів, українці всупереч кризі частіше стали віддавати перевагу поїздкам за кордон. Це підтверджує й офіційна статистика: всіма улюблені курорти Туреччини і Єгипту знову в топі. Так, за даними Мінкультури і туризму Туреччини, лише за три перших місяці 2016- го Україна вперше за два роки вирвалася в десятку самих затятих країн-туристів (зайняли 8-е місце). “Це пов’язано з тим, що через кризу і жорсткої конкуренції на ринку туристичних послуг туроператори стали більш гнучкими і шукають можливість знизити ціну будь-якими способами, – розповів нам президент Асоціації лідерів турбізнесу України Олександр Новиковський. – З Єгиптом – інша ситуація. В цьому випадку українців не лякає ні теракти, ні авіакатастрофи. Попит трохи впав швидше в зв’язку з пониженням якості готелів. Адже через те, що туди перестали їздити росіяни та європейці, багато власників перейшли на жорсткий режим економії”.
При цьому в топі, як і раніше, залишаються сусідні РФ і Білорусь. “Але це рідко чистий туризм. Просто українці при виїзді часто маскують ділові поїздки під “туризм “, щоб не виникало зайвих питань”, – говорить Новиковський. Менеджер однієї зі столичних турфірм Владислав Кіфарук пояснив  небувале зростання туристів в Білорусь: “Вся справа в тому, що багато українців, відвідують Білорусь транзитом – на шляху в литовський Вільнюс, де багато дешевих авіаліній. Звідти вже все розлітаються по кінцевим пунктам відпочинку “.
Що стосується ціни питання, то за словами Володимира Ломачук, Туреччина залишається поки найбюджетнішою.

 

“Середній готель на двох на 10 днів обійдеться в $ 600 (15 тис. Грн) на людину за системою” все включено “.

 

Трохи дорожче – Єгипет. А ось популярні європейські курорти в Іспанії і Італії на ці ж дати на двох коштуватимуть близько 1000 євро (28 тис. грн). Популярною залишається Греція – за акційною пропозицією туди можна полетіти за 200-300 євро (5,5-8,5 тис. грн), – говорить Ламачук. – Також небувала популярність чекає в цьому році Албанію. Туди можна поїхати за 500 євро (14 тис. грн) зі сніданками. У той час як сусідня Чорногорія буде коштувати на 100 євро дорожче “.

Джерело: segodnya.ua