З 15 серпня з боржниками Дніпрообленерго працюватимуть колектори

11 Серпня 2016 11:37

13_146831262693З 15 серпня 2016 року до роботи приступають агентства по стягненню заборгованості, залучені ДТЕК Дніпрообленерго. Вони будуть працювати з клієнтами, які накопичили борги за електроенергію в Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі, Кам’янському (колиш. Дніпродзержинськ), Покрові (колиш. Орджонікідзе), Марганці, Новомосковську, Новомосковському та Дніпропетровському районах. Якщо споживачі не хочуть, щоб їх заборгованість була передана в роботу агентствам – вони можуть погасити свої борги вже сьогодні. Для соціально незахищених категорій українців передбачені сучасні рішення по реструктуризації боргу.
Зростання дебіторської заборгованості за електроенергію збільшується з колосальною швидкістю: за сім місяців 2016 року він склав 18%. Станом на 1 серпня 2016 року сукупний обсяг боргу побутових і юридичних клієнтів ДТЕК Дніпрообленерго перевищив 2,3 млрд грн. І він продовжує рости. Щоб не привести до колапсу галузі і повернути борги за спожиту електроенергію, ДТЕК Дніпрообленерго повертається до співпраці з агентствами по поверненню боргів населення і юридичних осіб. Ця цивілізована європейська практика в сфері ЖКГ, застосована компанією в 2013 і 2014 роках, виправдала себе.
Агентство «ЮФ Дельта М» буде працювати з боржниками в Дніпрі, а фірма «Кредітекспресс Юкрейн» – в Кривому Розі, Нікополі, Кам’янському (колиш. Дніпродзержинськ), Покрові (колиш. Орджонікідзе), Марганці, Новомосковську, Новомосковському та Дніпропетровському районах.
важливо:
агентства будуть працювати виключно в рамках вимог чинного законодавства України;
з клієнтами, які нагромадили більше 100 гривень боргу більш, ніж за три місяці;
залучення підрядників допоможе клієнтам розібратися з проблемним боргом і попередить їх від додаткових витрат, в тому числі, і штрафів;
з питаннями, як провести звірку даних, скласти договір реструктуризації заборгованості або поскаржитися на роботу колекторів можна, зателефонувавши в контакт-центр компанії на безкоштовний номер 0800 500 444, який працює цілодобово.

 

«ДТЕК Дніпрообленерго веде свою діяльність виключно в рамках закону і націлений, в першу чергу, на партнерські відносини з клієнтами. Три роки тому, коли у нас був подібний досвід співпраці, негативних скарг на агентства і запитів з боку контролюючих органів до нас не надходило. Ми будемо стежити за дотриманням законності діяльності агентств в процесі їх роботи, в тому числі і за допомогою зворотного зв’язку самих боржників », – зазначив директор з продажу ДТЕК Дніпрообленерго Юрій Федько.
Нагадаємо: звірити свої дані або ж заплатити за спожиту електроенергію завжди можна за допомогою сервісу «Особистий кабінет побутового клієнта» на сайті ДТЕК Дніпрообленерго – www.doe.com.ua. При цьому факт погашення боргу можна відразу побачити он-лайн.