На Дніпропетровщині вкрали 2 млн грн, які виділяли на ремонт доріг

23 Серпня 2016 14:04

1487510366Заступник директора державного підприємства підписав акти виконаних робіт в інтересах третьої особи. В результаті державі завдано збитків в сумі понад 2 мільйони гривень. Посадовій особі повідомлено про підозру. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

Оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області встановили, що в 2015 році одним з приватних підприємств проводились роботи з капітального ремонту вулиці в Павлограді.

На ремонт вулиці було виділено понад 3,8 млн бюджетних гривень. Відповідальним за здійснення технічного нагляду за виконанням робіт виступав заступник директора державного підприємства. Чиновник як уповноважена особа за результатами капітального ремонту підписав акти виконаних робіт, які фактично не відповідали дійсності.

Умисно, на користь директора приватного підприємства, чиновник держпідприємства завищив обсяги виконаних робіт, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів у сумі понад 2 мільйонів гривень на рахунок комерційної структури.

За даним фактом слідчим відділом прокуратури Павлограда відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В даний час заступнику директора державного підприємства слідчі прокуратури повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Суд може позбавити підозрюваного волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.