На Дніпропетровщині в річку Дніпро запустять 9 млн мальків риби

29 Серпня 2016 13:22

aTAwOC5yYWRpa2FsLnJ1LzE1MTEvZGYvNjgwOThhYzJjZDBkLmpwZz9fX2lkPTcwMDQ0На Дніпропетровщині почали відновлювати екобаланс річки Дніпро. Зараз департамент екології ОДА почав роботу на верхній частині Дніпровського водосховища. Для того щоб поліпшити стан води, планують запустити в річку майже 9 мільйонів мальків риб. Про це повідомив глава регіону Валентин Резниченко.

«Департамент екології ОДА спільно з вченими Дніпропетровщини розробили програму з відродження річки Дніпро. Очистити її русло допоможуть риби. Почнуть з верхньої частини Дніпровського водосховища. Протягом 10 років туди запустять 9 мільйонів мальків риб », – підкреслив Валентин Резниченко.

Товстолобик, білий амур, короп, сом, щука і лин. Ці види риб харчуються фітопланктоном і фільтрують воду. Мальков запускатимуть в науково обґрунтованих пропорціях. У цьому році в Дніпро випустять перші 1,2 мільйона мальків риб.

У 2017 році планується запустити 1,5 мільйона мальків, в 2018 – 1,8 мільйона, в 2021 – 1,3 мільйона, у 2022 – 1,8 мільйона, в 2025 – 1,3 млн. Облаштують на Дніпрі і місця для нересту риби.

«На сьогоднішній день встановлено, що катастрофічне порушення екобалансу Дніпра призводить до незадовільного стану води в річці. Перше, що потрібно зробити, – це відновити його за допомогою зариблення. Над проектом по відновленню екобалансу Дніпра працювали кращі вчені Дніпропетровщини », – підкреслив головний еколог області Руслан Стрілець.