Житель Дніпра перевозив боєприпаси в маршрутці

1 Вересня 2016 12:32

1472716270771331 серпня, на блокпосту біля селища Андронівка, який знаходиться на 365 км автодороги «Знам’янка – Луганськ – Ізварине», правоохоронці зупинили рейсовий автобус «Еталон», який рухався за маршрутом «Дніпро – Покровск». Про це повідомляє прес-служба відділу управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.
В автобусі знаходився пасажир, який помітно нервував. Поліцейські знайшли у нього 2 гранати Ф-1 без запалів, 3 патрони калібру 5,45 мм до автомату «Калашникова» і 1 патрон калібру 12,6 мм. За словами чоловіка, боєприпаси він знайшов в серпні 2016 року в зоні проведення бойових дій в лісосмузі в Донецькій і віз для добровільної здачі.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка зафіксувала цей факт. Вилучені боєприпаси направлені в НДЕКЦ для проведення дослідження. Затримано 23-річний військовослужбовець, житель Дніпра, він доставлений в Межівського відділення поліції для подальшого розгляду справи.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України.