Дніпро не прийматиме Євробачення-2017

9 Вересня 2016 15:32

91050_1Пісенний конкурс Євробачення-2017 пройде в Києві. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія, передає РБК-Україна. Заявки на проведення Євробачення подавали Київ, Дніпро, Одеса, Львів, Харків і Херсон.
“При голосуванні 19 голосів було віддано за місто Київ, два голоси – за Одесу, і один – утримався. Ось так ми і вибрали”, – розповів Аласанія. Ареною для проведення Євробачення був обраний Міжнародний виставковий центр в Києві, розташований на лівому березі Дніпра. За словами Аласанії, ця локація має необхідні технічні та логістичні ресурси для створення належних умов для проведення репетицій артистів, роботи журналістів та розміщення близько 11 тисяч глядачів.
Наприкінці липня Кабінет міністрів України дав Європейській мовній спілці гарантії в розмірі 15 млн євро на проведення конкурсу. 8 серпня Кабмін затвердив проект розпорядження про проведення заходів з підготовки та проведення Євробачення-2017, який передбачає зокрема виділення Державному комітету з питань телебачення і радіомовлення 450 млн гривень з резервного фонду державного бюджету.