Перший в Україні фестиваль патріотичного театру «Миротворець» зібрав майже 5 тисяч глядачів

11 Жовтня 2016 16:14

14761897197445Перший в Україні фестиваль патріотичного театру «Миротворець» опустив завісу. Він тривав на Дніпропетровщині п’ять днів і об’єднав на одній сцені акторів з Києва, Полтави, Херсона, Запоріжжя, Сєвєродонецька, Ужгорода, Дніпра. Відкрив патріотичний фест концерт «Ангели тебе оберігають», закрив – спектакль «Гамлет». Фестиваль, організований ДнепрОГА, зібрав майже 5 тисяч глядачів.

«Дніпропетровщина однією з перших стала на захист країни. В області створили перший в Україні Центр допомоги учасникам АТО, Музей АТО. Перший фестиваль патріотичного театру національного масштабу також пройшов на Дніпропетровщині. Така ідея народилася у наших діячів мистецтва – ДнепрОГА її підтримала. Сподіваємося, що фестиваль стане доброю традицією », – підкреслив глава Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Акторів об’єднала сцена Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Шевченка. Вистави про події на Донбасі можна було переглянути безкоштовно з 6 по 10 жовтня. По завершенню кожну постановку актори і глядачі обговорювали.

Закрив фестиваль Закарпатський обласний український музично-драматичний театр. Театральна трупа приїхала в місто на Дніпрі з Ужгорода.

Художники представили прем’єру «Гамлет». Трагедія Вільяма Шекспіра в постановці театру переносить глядача з середньовічної Данії в сучасну Україну. Гамлет – молодий патріот, який повертається і зони АТО через загибель батька-олігарха. З корупцією бореться тими ж засобами, до яких звик на війні, – зброєю в руках. Паралельно в спектаклі зображена армія загарбників, яка прагне завоювати нові території.