У «Дніпропетровському центрі професійно – технічної освіти туристичного сервісу» відбулося засідання творчої групи експерименту всеукраїнського рівня

17 Жовтня 2016 23:39

1476700791_img_2445

У  «Дніпропетровському центрі професійно – технічної освіти туристичного сервісу» відбулося засідання творчої групи експерименту всеукраїнського рівня за темою «Підготовка кваліфікованих робітників з професій «Квітникар», «Декоратор вітрин», «Флорист» з використанням технології дистанційного навчання».
Серед учасників творчої групи:
Олександр Базелюк, завідувач лабораторії дистанційного професійного навчання Інституту ПТО НАПН України,
Олександр Терентьєв, заступник директора з методичної роботи НМЦ ПТО у Дніпропетровській обл.
методисти та викладачі ДНЗ «ДЦПТОТС».

1476700804_img_2449

Учасників творчої групи ознайомили з програмою експерименту всеукраїнського рівня, провели  аналіз робочих поурочних планів і програм з експериментальних предметів з метою виявлення можливості використання у системі дистанційного навчання.
Присутні мали змогу ознайомитися із системою дистанційного навчання Moodle та питання її використання в освітньому процесі ПТНЗ.

Мета проведення експерименту всеукраїнського рівня полягає в дослідженні ефективності використання технології дистанційного навчання в процесі професійної підготовки учнів з професій «Квітникар», «Декоратор вітрин», «Флорист».

Під час засідання ухвалили прийняти до виконання робочий план реалізації експерименту строком на 5 років, визначити особливості створення дистанційного курсу з предмета «Спецтехнологія» на основі модульного підходута шляхи реалізації лабораторно-практичних робіт з предмета «Технологія декоративно-оформлювальних робіт» у системі дистанційного навчання.

1476700832_img_2447

Також – виявити можливість інтеграції предмета «Квітникарство» і виробничого навчання з професії «Квітникар» у системі дистанційного навчання.

Викладачам буде надаватися допомога у формуванні модульної структури курсів дистанційного навчання з вищезазначених предметів.

Присутні визнали доцільність використання системи Moodle при впровадженні технології дистанційного навчання у навчальному закладі.

Віра Касьянова.