Спланований банкопад та ошукані люди

8 листопадаа 2016 17:12

foto-kozar-v-3-0020-1

Декілька минулих років були дуже важкими для українців, але багато сімей, обмежуючи себе у багатьох елементарних речах зуміли зібрати невеликі кошти, які поклали на депозити, щоб хоч якось зберегти чесно зароблені гроші від інфляції та отримати трохи прибутку у вигляді процентів. Але сталося жахливе – в одну мить сотні тисяч зрозуміли – їх ошукали. Ганебно, цинічно і без всякого жалю відібрали останнє, ще ніколи не було такого, що ошукані вкладники, доведенні до відчаю зважились перекрити рух транспорту у центрі Києва, але допекло, іншого виходу не було. Скільки не просили, скільки не писали , не благали, все марно!!!

Вкладники банку «Михайлівський» разом із громадськими асоціаціями ошуканих вкладників перекрили рух транспорту по вулиці Хрещатик, вимагаючи повернути їхні кошти, але поліція відтіснила людей, а деякі навіть були побиті та затримані. Хіба нужди людей, на крові яких опинилися в кріслі такі люди як пані голова Національного банку, людина на совісті якої повне обесцінення гривні, та банківської системи взагалі. Як завжди, у скрутну хвилину  «Батьківщина» стала на захисті обманутих людей. Були об’єднанні ошукані користувачі фінансових послуг (банків), створена ініціативна група з громадськими організаціями ошуканих вкладників, які разом з народними депутатами від фракції «Батьківщина» оголосили ультиматум владі – «Ультиматум Зборів ошуканих користувачів фінансових послуг».

Одна із ключових вимог – це звільнення голови НБУ та директора Фонду  гарантування вкладів, призупинення дії Фонду гарантування вкладів   до рішення Конституційного суду відносно конституційності Закону про ФГВФО. Також створення тимчасової слідчої комісії парламенту з перевірки зловживань при реалізації активів неплатоспроможних банків, запровадження тимчасового мораторію на примусову реалізацію житла громадян, яке перебуває у заставі збанкрутілих банків, до прийняття спеціального Закону про врегулювання іпотечних зобов’язань  позичальників збанкрутілих банків.

«Політика голови НБУ та владної «команди» призвела до того, що сьогодні мільйони людей втратили свої заощадження в банках, втратили свої квартири, власність. А дехто  з владників навіть закінчив життя самогубством. Хто дав право Нацбанку та владі так знущатися над українцями» – наголосила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Батьківщина» буде стояти на захисті законних прав вкладників !!

 

Володимир  Козар, голова Новокодацької районної організації ВО «Батьківщина» міста Дніпра.