У Дніпрі працює іронічна виставка

8 листопадаа 2016 10:37

_1_14785940786430-c94Сатира на нерішучість та радянське мислення. Виставка картин ужгородського художника у Дніпрі добігає кінця. Побачити іронічні картини Марселя Онисько можна в «Артсвіті» до 12 листопада.

На розсуд відвідувачів – 50 іронічних історій про героя Жеку. Людину, яка стоїть осторонь від будь-яких подій і лише коментує їх із периферії власної нерухомої позиції, радше – пози.

Персонаж Жека існує поза часом: він жив у Радянському союзі, в 90-ті, сьогодні. Увесь цей час чоловік відмежовує себе від ініціативи, яка «карається». У своєму житті він наважується змінити лише портфель на барсетку.

«Жека – це людина-конструктор, збірний образ. Часом в мене йшов холод по спині, коли створював ці роботи. Невже я в деяких випадках думаю так само як він? Ми намагаємося сховати свого внутрішнього Жеку якнайдалі – і це добре. Але не завжди вдається, адже ми виросли з ним на спільному ґрунті. Я хотів би викликати легку посмішку у глядача, це не зла сатира. Я думаю, що радикальні методи можуть викликати лише агресію, а зміни всередині людей мають відбуватися поступово», – так коментує свої роботи художник Марсель Онисько.

Картини про Жеку одночасно нагадують радянські агітплакати, журнальні карикатури та комікси. Побачити їх можна с 11.00 до 19.00 до 12 листопада. Відвідувачів чекатимуть в «Артсвіті» на вул. Січових Стрільців, 4-а (колишня вул. Артема). Довідки за телефоном (095) 799 35 35.