У Дніпрі відкрили фотовиставку про Словенії в ТРЦ на бул. Зоряний

18 листопадаа 2016 12:26

sloveniya01Теплі пляжі Адріатичного моря, засніжені гори і відомі карстові лісу. Жителів Дніпропетровщини запрошують побачити всю красу Словенії на власні очі. У Дніпрі протягом місяця буде працювати унікальна фотовиставка, присвячена 25-річчю незалежності європейської країни.

Словенія – одна з держав Центральної Європи. Вона по-райському мальовнича, хоч і досить маленька. За день її можна об’їхати вздовж і поперек, тому що за площею вона дорівнює Волинської області. Побачити Словенію можна на власні очі, не виїжджаючи за межі України. Для цього достатньо відвідати унікальну фотовиставку «Відчуваю Словенію. Відчуваю 25 ». Вона відкрилася в Дніпрі.

Про країну на півдні Європи розкажуть 40 фотографій. Знімки відбирали на конкурсі, на який словенські фотографи подали близько 3 тис. Своїх робіт.

У «вікні» в Словенію можна побачити гостинну країну з альпійськими хребтами, придунайськими рівнинами і адріатичним узбережжям. Словенці пишаються своєю країною, називаючи її шматочком раю.

Виставку для жителів Дніпропетровщини організували Посольство Республіки Словенія в Україні та Почесне консульство Республіки Словенія в Харкові.

«Це наша розповідь українцям про Словенії. Наші країни не мають спільних кордонів, але ми дуже близькі. І Словенія, і Україна народилися в 1991 році. Україна однією з перших підтримала молоду Словенію. І сьогодні, в момент серйозних випробувань для України, словенці залишаються її хорошими друзями », – впевнена Посол Республіки Словенія в Україні Наташа Прах.

Експозиція вже побувала в Києві, Житомирі, Одесі та Харкові.

Виставка буде працювати в Дніпрі до 18 грудня на другому поверсі ТРЦ за адресою: бул. Зоряний, 1А, тел .: (056) 373-91-31. Вхід вільний.