Сільські школи Дніпропетровщини отримали 70 автобусів

21 листопадаа 2016 16:06

1470233078649632 шкільних автобуса придбали в цьому році на Дніпропетровщині. Нові автобуси направили в райони. Вони будуть підвозити на навчання близько тисячі дітей. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«За останні два роки придбали для сільських шкіл 70 автобусів. 32 з них райони отримали в цьому році, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко. – Новий транспорт отримали об’єднані територіальні громади та райони, в яких створені опорні школи ».

Останні два автобуса вирушили сьогодні в Любимівку і Степове Дніпровського району. Вони будуть підвозити близько 60 учнів.

Школа в Степовому – найвіддаленіша в Дніпровському районі.

«Автобусу радіємо. Раніше дітей підвозили до школи старої маршруткою, яка часто ламалася. Місць на всіх не вистачало, тому доводилося робити дві ходки. Тому хлопці рано прокидалися. Тепер десятикілометровій подорож із сусідньої Благовіщенка буде комфортним », – розповіла завуч Степовий школи Любов Люфтік.

Придбані автобуси розраховані на 30 місць, мають додаткові рівні безпеки, розрахована на швидкість руху, звукову та світлову сигналізацію, аварійні кнопки, спеціальні сидіння і зручні сходинки.

Всього в області 356 шкільних автобусів. Їх послугами користуються понад 17 000 дітей.

70 шкільних автобусів придбала Дніпропетровська ОДА протягом останніх двох років. Це результат роботи команди Валентина Резніченко. Оновлення автопарку заплановано і на 2017 рік.