MasterCard випустила додаток з яким можна оплатити покупку за допомогою селфі

2 Грудня 2016 13:39

palka-dlya-selfi1-1Паролі, PIN і коди підтвердження скасували. MasterCard випустила новий спеціальний додаток. Завдяки йому власники MasterCard зможуть підтверджувати оплату онлайн-покупок за допомогою селфі або відбитків пальців.

Додаток Identity Check Mobile дозволяє завершити онлайн-покупку, не вводячи пароль, PIN-код або код підтвердження. На завершення оформлення покупки в інтернет-магазині користувач побачить на своєму смартфоні вікно, котре спливає. Через нього зможе авторизувати платіж скануванням відбитку пальця або за допомогою селфі, пише Financial Times.

“Паролі – це головний біль. Їх легко забути, вони витрачають наш час. Вони не є безпечними. Біометричні рішення роблять онлайн-транзакції такими безпечними і простими, як покупки безпосередньо в магазині”, – каже Аджай Бхалла, президент із корпоративних рішень безпеки в MasterCard.

MasterCard зважились на створення цього додатку через заяви аналітиків. За їхніми прогнозами, 2018 року світовий обсяг платежів, зроблених через мобільні пристрої, сягне $95 млрд .

Пробна версія програми діє на території 12 європейських країн, а до 2017-го новий сервіс стане доступний у всьому світі.

Раніше MasterCard створив банківську карту з вбудованим сканером відбитків пальців для безконтактних платежів. Для виконання операції необхідно прикласти палець до біометричного датчика й провести карткою над сканером терміналу. Авторизація транзакції забирає менш як секунду.

Джерело: gazeta.ua