На Дніпропетровщині перевірять якість газопостачання населенню

4 Грудня 2016 23:31

15219488_592575220934696_1445389301927389760_nПід час сьомої сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання, голова фракції «Батьківщина» у обласній раді Антоніна Ульяхіна звернулася до голови обласної ради Гліба Пригунова та депутатів із зверненням щодо ситуації, що склалась з оформленням субсидій у Дніпропетровській області.
У зверненні, зокрема, говориться:

                                                                                     Звернення
депутатів обласної ради від фракції «Батьківщина» щодо ситуації, що склалась з оформленням субсидій у Дніпропетровській області

Депутати фракції «Батьківщина» об’їхали всі об’єднанні громади в сільських районах нашої області. Звертаємо увагу депутатів на ситуацію, що склалася з отриманням субсидій.
Наприклад, у П’ятихатському районі в Управлінні праці та захисту населення нараховано та отримано 9900 субсидій. В роботі на грудень місяць знаходиться ще 600 подань. В зв’язку із постійним підвищенням тарифів люди, отримав квитанції на комунальні послуги без урахування субсидій, побачили свою неспроможність погасити ці платежі. Це призвело до того, що більшість самостійно прийняли рішення про відключення постачання газу та електроенергії. А це вже пряма загроза здоров’ю та життю таких родин.
15349648_592576634267888_433031172956969010_nСпираючись на данні Гідрометцентру України про найхолоднішу за останні 120 років спостережень зиму, ми можемо спрогнозувати виникнення катастрофічної ситуації в усіх містах та районах нашої області. Вимагаємо від керівників обласних, міських та районних служб праці та соціального захисту населення, від яких залежить прискорення оформлення субсидій, негайного виправлення ситуації. Також попереджаємо про кримінальну відповідальність за створення умов, які призведуть до трагічних випадків (злочинна недбалість ч.3 ст.25 КК).
Окрім того, звертаємо увагу на якість постачального газу для населення. Непоодинокі випадки, коли люди не могли розпалити газ у котлах та на плитах, що є показником низької якості газу.
15230731_592577667601118_3173341682588403854_nІснує гостра необхідність створити депутатську комісію для перевірки відповідності якості постачального газу. Результати перевірки доповісти на наступній сесії. При наявності порушень матеріали комісії передати до відповідних органів. Ситуація, яка склалася, потребує нашого негайного втручання та реагування.
Тож, за ініціативою фракції «Батьківщина», Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування і Україні», Регламентом Дніпропетровської обласної ради VII скликанная, з метою перевірки стану забезпечення населення Дніпропетровської області природним газом та його якості обласна рада вирішила створити тимчасову контрольну комісію обласної ради з перевірки якості наданих підприємствами газопостачання послуг населенню Дніпропетровської області та відповідності якості поставленого газу ДСТУ і вимогам чинного законодавства.
Головою комісії депутати обрали представника фракції «Батьківщина» Олену Плахотнік.
Найближчим часом комісія розгляне стан справ із забезпечення населення Дніпропетровської області природним газом і відповідності якості наданих послуг та якості поставленого газу ДСТУ і вимогам чинного законодавства.
Координація роботи з виконання цього рішення покладена на начальника відділу розвитку місцевого самоврядування та децентралізації виконавчого апарату обласної ради.
Депутати затвердили склад комісії, до якої ввійшли представники всіх фракцій обласної ради. Зокрема, до складу комісії ввійшли Андрій Коломієць, Володимир Романенко, Володимир Забара, Ірина Туровська, Павло Хазан, Анатолій Адамський.
Про результати роботи Комісії депутати відзвітують мешканцям області.

Віра Касьянова