На Дніпропетровщині оголосили епідемію грипу

7 Грудня 2016 11:10

24133030На Дніпропетровщині оголосили епідемію грипу. За останній тиждень хвороба підкосила більше 24 тисяч жителів області. У департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА нагадують, як захистити себе від хвороби.
«За останній тиждень застудою та грипом в Дніпропетровській області захворіли понад 24 тисяч людей. Це майже на 5 тисяч більше, ніж в попередні сім днів. Епідеміологічний поріг в області перевищено. Медики працюють в масках, у всіх лікарнях відкрили окремі кабінети для прийому пацієнтів з підвищеною температурою, відвідування хворих в стаціонарах обмежені », – відзначають в обласному департаменті охорони здоров’я.
Найбільше хворих у Тернівці, Новомосковську та Кам’янському, а також Дніпровському, Павлоградському та Новомосковському районах. Майже 70% – діти. Окремі школи і класи області вже на карантині.
В обласному департаменті охорони здоров’я нагадують: захворіли – залишайтеся вдома і терміново викликайте лікаря. Це може бути грип. Порушення постільного режиму і самолікування може призвести до ускладнень від хвороби. У минулому році вони забрали життя 16 людей.
Для профілактики грипу уникайте багатолюдних місць, не контактуйте з хворими, прибирайте приміщення з дезінфікуючими засобами, регулярно провітрюйте приміщення, але уникайте протягів, тепло одягайтеся, мийте руки і обличчя кожні 2-3 години, повноцінно харчуйтеся, більше відпочивайте і уникайте стресів.
У минулому році на Дніпропетровщині застудою і грипом захворіли понад 200 тисяч осіб.