У Дніпрі закупили спецтехніку на 14,5 млн грн: машини миють асфальт і чистять урни вакуумними насосами

19 Грудня 2016 12:21

182dadf930306992edf4bd62ca2Автопарк спецтехніки Дніпра поповнили 9 нових снігоприбиральних машин німецького, американського та білоруського виробництва. Загальна вартість техніки, яка може працювати і взимку, і влітку, досягає 14,5 млн грн. Про це повідомив заступник глави Дніпра Михайло Лисенко.

Вся техніка комбінована – вона обладнана щітками і керованими відвалами. Спеціалізовані комунальні машини працюватимуть по всьому місту. Вони здатні долати спуски і підйоми на дорогах, ефективні на бруківці і мають апарати високого тиску для миття асфальту, а також вакуумні насоси для чистки урн.

«Всі пам’ятають ситуацію в минулому році і на початку цього року, коли проїжджа частина була в нормальному стані, а до тротуарів залишалося багато питань. Ми закупили 3 тестових зразка машин німецького виробника Kаrcher для прибирання виключно тротуарів. Також трактори МТЗ для прибирання внутрішньоквартальних доріг в спальних районах. Подивимося, як ця техніка покаже себе взимку », – зазначив Михайло Лисенко.

За словами чиновника, якщо німецькі машини будуть ефективні, в наступному році місто може докупити ще близько 10 таких. Всього на придбання снігоприбиральної техніки в цьому році передбачено 25 млн грн. Найближчим часом Дніпро також отримає ряд машин для прибирання снігу, тротуарів і доріг всередині кварталів.