На Дніпропетровщині за рік всиновили 135 дітей

22 Грудня 2016 10:56

maxresdefaultУ 2016 році на Дніпропетровщині усиновили 135 дітей. У дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім’ї взяли 186 дітей. Під опіку та піклування – 705 хлопців. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Кожна дитина повинна виховуватися в сім’ї і відчувати батьківську любов. У цьому році на Дніпропетровщині знайшли свої родини 1 026 дітей. Вдячні всім, хто небайдужий до дитячої долі: опікунам, прийомним батькам. Їх турбота про дітей – це прояв милосердя », – подякував голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

З початку року на Дніпропетровщині усиновили 135 дітей. 118 з них відтепер виховуються в українських сім’ях, 17 – за кордоном.

У цьому році в регіоні створено 28 прийомних сімей та 9 дитячих будинків сімейного типу. Тут будуть дарувати сімейне тепло 186 хлопчикам і дівчаткам.

Дитячий будинок сімейного типу – це окрема сім’я, яку можуть створити подружжя або неодружений чоловік. В одному ДБСТ повинні виховуватися не менше п’яти дітей. Їх можна усиновити, першочергове право мають батьки-вихователі.

Цього року жителі Дніпропетровщини взяли під опіку та піклування 705 хлопців.

На Дніпропетровщині понад 8,6 тис. Дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Майже всі вони – під опікою, в прийомних сім’ях та будинках сімейного типу.