У Дніпрі з’явилися спецавто для вилову собак

27 Грудня 2016 14:33

1482840196489327 грудня, в Дніпрі презентували 3 нових спецавто для транспортування безпритульних тварин. Вартість техніки становить близько 3,3 млн грн. Вона нова, зібрана за американськими кресленнями однієї з київських фірм за замовленням мерії Дніпра. Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради.
Автомобілями спеціального призначення будуть користуватися працівники КП «Зооконтроль», яке займається виловом, стерилізацією, вакцинацією від сказу і чіпування тварин. Раніше у підприємства таких машин не було. На вулицях міста спецавтомобілі можна буде побачити вже в середині січня 2017 року.
«Це перші не тільки в Україні, але і в СНД спеціалізовані машини для перевезення бездомних тварин. Ми розглядали різні варіанти. Спеціалізована фірма, яка могла це зробити, знаходиться в США. І вона люб’язно передала нам креслення. Ми вписали їх у технічне завдання », – сказав Михайло Лисенко.
Один з автомобілів має ізотермічний відсік, який зберігає задану температуру, і відсік з холодильною установкою, в якому температура може опускатися до -40 градусів. Цей транспорт допоможе збирати і перевозити останки тварин і інші біоматеріали, які будуть спалювати в спеціальній печі. Щорічно в Дніпрі на дорогах гине близько 600 бездомних собак. Щоб повідомити про таку ситуацію, дніпряни можуть звернутися до «Зооконтролю».
Ще дві машини – спецавтомобілі для вилову собак. Транспорт відповідає європейським правилам перевезення тварин. У кожній машині можуть розміститися до 12 чотириногих. Відсіки для собак розділені спеціальними гратами – це безпечно і для самих собак, і для людей. Машини також мають спеціальні сходи, за допомогою яких можна, зокрема, знімати кішок з дерев.
За даними волонтерських організацій, в місті налічується близько 5 тис. Бездомних тварин. У профільному підприємстві розраховують, що з січня будуть щодня стерилізувати близько 25 собак. Вирішити проблему бездомних тварин у мерії планують протягом 4 років.