Спортсмени Дніпропетровщини здобули рекордну за роки незалежності України кількість медалей

29 Грудня 2016 15:50

956251340 золотих, срібних і бронзових медалей завоювали спортсмени Дніпропетровщини в 2016 році. Це рекордна кількість нагород за роки незалежності України, завойованих на чемпіонатах світу та Європи. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської міської ради.
У складі національної збірної під жовто-блакитним прапором виступає 1 163 спортсмена Дніпропетровщини. У 2016 році на офіційних чемпіонатах світу і Європи вони завоювали 340 медалей різного ґатунку.
«У цьому році спортсмени Дніпропетровщини – справжні тріумфатори. Принесли регіону 340 медалей, завоювавши їх на змаганнях європейського та світового рівнів. Це кращий результат в області за роки незалежності України. Завзятості і нових перемог нашим спортсменам », – підкреслив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.
В олімпійському ТОП-10 Дніпропетровщини – фехтувальник Богдан Нікішин, дзюдоїсти Артем Блошенко і Геворг Хачатрян, важкоатлет Владислав Вороний, плавець Андрій Говоров.
Пишається Дніпропетровщина веслярами Іваном Довгодько та Анастасією Коженкової, борцем Муразов Мчедлідзе, бадмінтоністки Марією Улітіна. У списку кращих – майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби Вікторія Рибовалова.
У неолімпійських видах спорту в 2016 році відзначилися Катерина Васильєва (рукопашний бій), Іван Волошин (таеквондо ВТФ), Артем Іванов (шашки), Людмила Коломоєць (веслування), Богдан Котловянов (козацький двобій), Єлизавета Шевченко (військово-спортивне багатоборство).
Гідні результати показали Павло Пестов (кікбоксинг), Олександр Семененко (шахи), Данило Фільченко (воднолижний спорт) та Яна Федій (фунакоші шотокан карате).
У Дніпропетровській області кожен п’ятий житель веде активний спосіб життя. За цим показником наш регіон займає друге місце в Україні. У сфері фізичної культури і спорту працюють понад 5,5 тисяч фахівців. Майже 4 тисячі тренерів проводять тренувальний процес по 156 видам спорту.