На Дніпропетровщині керівництво ПТУ вкрали стипендії на 1 млн грн

3 Лютого 2017 16:35

На Дніпропетровщині чиновники професійно-технічного навчального закладу опинилися на лаві підсудних за привласнення 1 млн грн, виділеного бюджетом на стипендії учням. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.
Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора професійно-технічного навчального закладу, його заступника, головного бухгалтера і працівника бухгалтерії за вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).
Встановлено, що з вересня 2011 року по серпень 2013 року директор одного з криворізьких ПТУ, його заступник з навчально-виробничої частини, головний бухгалтер та провідний спеціаліст – бухгалтер, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи в складі організованої групи, вкрали з місцевого бюджету понад 1 млн грн, які виділялися державою на виплату стипендії учням.
Зараз судовий розгляд кримінального провадження триває.