Лікарні Дніпропетровщини продовжують отримувати сучасне обладнання

14 Лютого 2017 16:26

Лікарні Дніпропетровщини продовжують отримувати сучасне обладнання. Його закуповує команда Дніпропетровської ОДА. Новий комп’ютерний томограф встановили в лікарні №4 обласного центру. Такого пристрою в медустанові ніколи не було, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Розвиток медицини – один із пріоритетів Президента України Петра Порошенка. За останні два роки команда Дніпропетровської ОДА Придбала 150 одиниць сучасного медобладнання для лікарень регіону. Це томографи, ангіографи, УЗД і апарати штучного дихання. Оновлювати обладнання в медзакладах продовжуємо і в 2017-му », – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Комп’ютерний томограф встановили у дніпровській лікарні №4. Такого обладнання тут ніколи не було. Щоб пройти обстеження, пацієнтів направляли в інші медзаклади, розповів головний лікар Костянтин Чебанов.

«Новому томографа раді. Довгоочікувана подія. До того ж це обладнання нового рівня, дуже сучасне, – сказав медик. – Томограф працюватиме у дві зміни. Щодня з його допомогою будуть обстежувати до 15 пацієнтів не тільки з Дніпра, а й усієї області ».

За допомогою японського комп’ютерного томографа можна діагностувати різні хвороби – від кардіологічних до онко. Результат обстеження виводиться на екран комп’ютера в форматі 4D. Видно не тільки органи в 160-розрізах, а й їх динаміку. Наприклад, чітко видно рух кровотоку. Процедура безболісна і безпечна. Доза опромінення у цього томографа в три рази менше, ніж в інших моделях. Обстеження триває від 10 до 30 хвилин. Результат – точний і швидкий.

Нове медичне обладнання, придбане командою Валентина Резніченка, лікарні Дніпропетровщини отримуватимуть протягом всього року.