Медики Дніпропетровщини радять щодня їсти шоколад

10 Березня 2017 17:45

Сонячні дні, тепла погода, природа, яка пробуджується після зими. Здавалося б, саме час радіти життю. Однак фахівці запевняють: весна – час загострення депресії. Довгі холоду, перенесені застуди і переїдання стають причиною апатії і дратівливості. Як не потрапити в полон похмурих думок, порадили в Обласному центрі здоров’я.

«Нездужання, поганий настрій, песимізм, поганий сон, низька концентрація уваги – результат виснаження організму під час зими. Жінки частіше за чоловіків страждають від депресивного стану. Однак від весняної хандри не застрахований ніхто. Є кілька секретів, які допоможуть уберегтися від неприємних симптомів », – відзначили в Обласному центрі здоров’я.

Причини весняної хандри – нестача вітамінів, зашлакованості організму після важкої зимової їжі, різкі перепади температури, ослаблений імунітет.

Щоб не доводити до депресії, займіться приємною фізичною активністю. Більше рухайтеся, гуляйте на природі, займайтеся улюбленим видом спорту.
Зверніть увагу на своє харчування. Воно повинно бути збалансованим. Їжте продукти, багаті клітковиною і вітамінами. Це можуть бути фрукти, овочі, горіхи, пророслі зерна. Додайте в щоденний раціон шоколад, банани, цитрусові. Ці продукти сприяють виробленню гормонів радості.

Влаштовуйте собі релакс. Прекрасно знімає напругу ароматерапія. Використовуйте для неї масла апельсина, кориці, ялівцю. Спробуйте додавати в чай ​​м’яту.

«Якщо симптоми депресивного стану не проходять протягом 2-3 тижнів, зверніться до фахівця. Він підбере індивідуальну терапію », – відзначили в Обласному центрі здоров’я.