Пенсіонерів Дніпра будуть безкоштовно вчити користуватися комп’ютером та інтернетом

13 Березня 2017 13:41

Нові можливості для пенсіонерів відкривають в обласній бібліотеці Дніпра – безкоштовно вчать користуватися комп’ютером та інтернетом. Як приєднатися до занять – розповіли в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Безкоштовні комп’ютерні курси для пенсіонерів стартували в патентно-технічному відділі обласної наукової бібліотеки у вересні 2016 року. Щомісяця тут вчаться по 5 пенсіонерів. Заняття – 2 рази на тиждень по 2 години.

«Попит на такі курси дуже великий. Є чергу вже на півроку вперед. Записуємо бажаючих вже на жовтень », – розповідає завідуюча патентно-технічним відділом бібліотеки Тетяна Міщенко.

Починають з простих речей – включити комп’ютер, опанувати мишкою. Щоразу завдання ускладнюються. Пенсіонери створюють вордовскій документ, шукають необхідну інформацію в інтернеті, створюють власні сторінки в соціальних мережах, за допомогою Skype спілкуються з родичами, які живуть в інших країнах.

Наймолодшому учневі курсів – 60 років, найстаршому – 85 років.

Записатися на безкоштовні заняття можна за телефоном (056) 47-45-37. Патентно-технічний відділ обласної наукової бібліотеки знаходиться в Дніпрі на пр. Д. Яворницького, 18.