Дніпровські поліцейські викрили шахраїв, які намагалися заволодіти землею бійців

17 Березня 2017 18:01

Дніпровські поліцейські викрили шахраїв, які намагалися заволодіти виділяється для бійців землею. Головний фігурант у справі затриманий співробітниками кримінальної поліції при спробі дати хабар у розмірі 6 тисяч доларів посадовій особі Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровської області.

Співробітники кримінальної поліції Дніпропетровської області отримали оперативну інформацію про злочинну шахрайську схему по заволодінню землею на території Дніпропетровської області. В ході перевірки даної інформації до поліцейських звернувся чиновник ОДА із заявою про те, що йому і його колезі пропонують хабар. 2 березня 2017 року до співробітника юридичного управління облдержадміністрації прийшов невідомий чоловік, який назвався приватним підприємцем і зазначив, що діє в інтересах фермерів області. Чоловік запропонував чиновнику за сприяння у вирішенні питання про надання земельних ділянок гроші в розміри 11,5 тис. Доларів. Допомога полягала в супроводі всіх процедур і видачі необхідних наказів Головного управління Госгеокадастра Дніпропетровської області «Про надання дозволу про розробку документації із землеустрою».

Слідчим управлінням прокуратури Дніпропетровської області за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 369 КК України. З моменту порушення провадження і до затримання на місці злочину – протягом майже двох тижнів – оперативними співробітниками поліції був проведений комплекс негласних слідчих дій. В ході цього поліцейські змогли встановити механізм дії злочинної схеми по заволодінню земельними ділянками.

В рамках розслідування кримінальної виробництва поліцейські задокументували факт дачі хабара. Під час передачі першої частини грошей підприємця затримали за ст. 208 КПК України. В цей же день йому було вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину.

Підозрюваним виявився 62-річний місцевий житель. Чоловік пропонував бійцям гроші, якщо після отримання земельних ділянок вони продадуть їх фермеру. Після усної домовленості підозрюваний давав учасникам бойових дій 100 доларів, а решта – 400 доларів – обіцяв передати після підписання договору купівлі-продажу. Затриманий оцінив кожен з виділених земельних ділянок в 2 га в десятки разів дешевше їх реальної вартості.

Під час проведення санкціонованого обшуку в автомобілі підозрюваного було вилучено документацію, яка містить списки осіб, які могли стати жертвами зазначеної афери. За інформацією поліції, у такий спосіб чоловік планував обдурити близько 40 бійців.

В даний час правоохоронці встановили, що до зазначеної шахрайської злочинній схемі причетні ще кілька людей. Проводиться перевірка.

16 березня рішенням Жовтневого районного суду Дніпра підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.