У Дніпрі відкрилась фотовиставка про життя тварин в зоні АТО

17 Березня 2017 09:55

У ДніпроОДА відкрилася нова фотовиставка. На ній – 28 світлин із зображенням котів та собак, які живуть у зоні АТО поруч із українськими захисниками.

«У нашій облдержадміністрації постійно проходять фотовиставки про події у зоні АТО. Вони безкоштовні, їх можуть побачити усі бажаючі, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Беата Куркуль, Роман Малко, Олександр Шульман, Дмитро Муравський, Олександр Глядєлов, Максим Лєвін – далеко не повний список авторів, які вже представили тут свої роботи. Сьогодні презентуємо новий фотопроект – «Друзі на війні».
«Друзі на війні» – це 28 світлин.
На них – коти та собаки, які живуть у зоні АТО.
Їхні домівки – окопи та бліндажі, а господарі – українські військові.
«Було багато виставок із зображенням техніки, зброї, бліндажів. Але за три роки люди від цього вже втомилися. Тому ми вирішили зробити такий нестандартний проект. Показали тварин, які прибиваються до наших військових на фронті. Багато з них залишили господарі, бо сподівалися на швидке повернення. У кожного своя історія», – розповів ініціатор проекту, засновник Благодійного фонду допомоги армії «Вернись живим» Віталій Дейнега.
Чотирьохлапі стали для наших бійців вірними друзями, психологами, захисниками.
Тварини попереджають про обстріли, охороняють провізію.
Дарують розраду, тепло та спокій.
«Тематика фотопроекту близька й мені. У місті Щастя залишилися мої родичі та кіт Персик. Ніколи не думав, що чотирьохлапий піде воювати, він навідується у гості до десантників на блокпосту», – зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.