У центрі Дніпра капітально відремонтують фасади

5 Квітня 2017 18:38

У центрі Дніпра проведуть капітальний ремонт фасадів будівель. Цього року відремонтують фасади будівель № 20, 26, 70, 83, 121, 123, 125 на вул. Д. Яворницького, № 2 на вул. Харківська, № 1, 2 на Вокзальній площі. Роботи розпочнуть у червні, а завершать наприкінці літа. Про це повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко.

«Чи не вперше в Дніпрі буде проводитися капітальний ремонт фасадів будівель в центральній частині. Зокрема, це стосуватиметься будинків, що мають історичне значення. Деякі з них взагалі не ремонтувалися від часу зведення і знаходяться не в належному стані. Роботи будуть виконуватися в рамках програми розвитку міської інфраструктури на 2017-2021 роки, затвердженої сесією міськради. Розроблено проект капремонту фасадів 30 будинків, в цьому році зробимо 10. В цілому, ремонтувати будемо близько 15-20 фасадів в рік », – розповів Михайло Лисенко.

За словами заступника міського голови, під час робіт буде відновлено архітектурні елементи фасадів, проведено ремонт системи водовідведення, ремонт і зміцнення балконів, цоколя. Також на фасадах встановлять освітлення.

«Перед початком самих ремонтних робіт необхідно буде звільнити фасади від кондиціонерів, супутникових антен, реклами тощо. Для цього мешканцям запропонуємо перенести ці пристрої на внутрішній фасад будинку », – сказав чиновник.

Всього на ремонт фасадів будівель і їх висвітлення в міському бюджеті на цей рік передбачено трохи більше 50 млн грн.

Джерело: 34.ua