У Дніпрі молодим педагогам доплачуватимуть по 2 тис. грн

14 Квітня 2017 16:53

Дніпровський міськрада затвердила п’ятирічну програму «Молодий педагог». Про це повідомляє прес-служба Дніпровського міської ради.
В рамках програми молоді фахівці, які закінчили навчання в педагогічних вузах, отримуватимуть щомісяця муніципальну надбавку до зарплати в розмірі 2 тис. Грн протягом 3 років.
Після закінчення цього терміну буде проведено зріз знань учнів, у яких викладав педагог, щоб определтть середню оцінку школярів за 3 роки. Якщо результати будуть позитивними, то вчитель зможе отримувати надбавку ще 2 роки.
«Ми зробили аналітику за 5 років, вона показала, що кількість вчителів пенсійного та передпенсійного віку в школах міста збільшується, а молодих фахівців стає менше. Зараз їх кількість становить близько 6%. Робота в школах важка, вона забирає багато сил, емоцій, часу, а зарплата невелика. Ми хочемо, щоб випускників вузів стала більше цікавити робота в школах, тому будемо заохочувати їх матеріально. Очікуємо, що через 5 років кількість молодих вчителів складе 35%. Але наша мета не тільки збільшити чисельність нових кадрів, а й підвищити якість освіти », – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.
Програма «Молодий педагог» почне діяти вже в новому навчальному році. Такої програми немає ні в одному місті України.